Senaste nytt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få senaste nytt inom luftrening!

Camfils hållbarhetsarbete och vision

Publicerad den 1 april 2021

2020 handlade om att hitta det ”nya normala” följt av förändrade rutiner och hur vi behövt anpassa oss. Hållbarhet har alltid varit en stor del i vårt arbete vilket måste mötas genom att förändra livscykeln för produkten. Från tillverkning, avfall, logistik och drift.

Hållbarhet

Lider du av pollenallergi?

Publicerad den 23 mars 2021

Vår - bara ordet gör en glad. Eller ja, kanske inte för alla. Varmare väder innebär också pollen som släpper från träd, gräs och ogräs som frigörs i luften.

Luftrenare Hållbarhet Luftkvalitet

EN 1822 och ISO 29463 fabrikstest av HEPA-filter

Publicerad den 22 mars 2021

EN 1822:2019 och ISO 29463 - HEPA-filter teststandard

Standarder och Föreskrifter

People Matter 1st - Förstå effekten av particulate matter

Publicerad den 19 februari 2021

Vi behöver sätta luftkvaliteten högst upp på vår agenda för både miljön och vår hälsa. Kvaliteten på den luft vi andas har en enorm inverkan på vårt välbefinnande; globalt är luftföroreningar den främsta miljöorsaken till förkortat liv och bidrar till motsvarande 5 % av alla dödsfall världen över. Var och en av oss andas in mer än 25 miljoner partiklar i varje andetag; ju mer föroreningar vi andas in, desto större är risken för sjukdom och sämre hälsa.

Expertis och Utbildning Take a breath Luftrenare Luftkvalitet

Välj rätt luftfilter med hjälp av livscykelkostnad, LCC

Publicerad den 12 februari 2021

Den viktigast uppgiften för ett filter är att minska mängden partiklar och föroreningar i luften, men man bör också vara medveten om livscykelkostnaden. I vissa fall finns det möjlighet att göra stora energibesparingar utan att behöva påverka filtrets effektivitet.

Standarder och Föreskrifter Hållbarhet

Molekylär filtrering inom Life Science - förbättrad säkerhet och resultat

Publicerad den 12 februari 2021

Skadliga molekyler på fel plats kan orsaka allvarliga driftavbrott i produktionsprocessen vilket kan kosta både tid och pengar och vara helt avgörande för resultatet. Därför är kunskap kring föreskrifter inom Life Science och farmaceutiska processer viktigt. Inom läkemedels- och biovetenskapliga industrier används ofta renrum och laboratorier för olika ändamål. För dessa renrum finns det höga krav gällande renhetsgrad samt tillåtna nivåer av partiklar och molekyler.

Life Science och Sjukvard Luftkvalitet

Hitta en lösning

Camfil erbjuder ett brett sortiment av produkter speciellt framtagna för olika miljöer. Här hittar du några av de vanligaste problemen som man kan stöta på och se hur man kan lösa dem. Hur kan vi hjälpa dig?

Vi litar på Camfil

  • Pfizer