Applikationsspecialist finans

Applikationsspecialist inom finans till Camfil

Har du tidigare arbetat med processflöden och utveckling inom systemstöd, samt har erfarenhet från systemimplementering, integrationer, krav och testning? Vill du vara med och utveckla samt påverka ett spännande globalt bolags framtid? Då kan denna roll vara rätt för dig!

Om Camfil

Camfil är världsledande på renluftslösningar och har närmare 60 års erfarenhet i branschen. Våra system skyddar människor, processer och miljö. Det bidrar till bättre hälsa, ökad produktivitet och minskad energiförbrukning. Camfil har 33 fabriker, sex forsknings- och utvecklingscenter och lokala säljkontor världen över som tillhandahåller service och hjälp för våra kunder. Camfil gruppen har huvudkontor i Stockholm. Gruppen har ca 5200 anställda och en omsättning på mer än 9,8 miljarder kronor. Läs mer om företaget på www.camfil.com

Beskrivning av tjänsten 

Denna roll inom Camfil IT hör till den europeiska regionen. På denna avdelning är vi placerade främst i 3 hubbar; Sverige, Frankrike och Tyskland. På dessa orter har vi liknande resurser som samverkar, det betyder att du ingår i ett team där vi samarbetar och stöttar varandra då vi alla jobbar i samma system.

I denna tjänst är du ansvarig för att hantera och utveckla systemstöd för Camfils verksamheter tillsammans med användare, kollegor inom IT-teamet, partners samt kunder. Huvudsyftet är att säkerhetsställa att finansprocesser stöttas i affärssystemet, vilket görs både via support och genom arbete i utrullningsprojekt. Affärssystemet som används är D365FO.

Det är du som tar emot önskemål och frågor från verksamheten, agerar kravställare, testar levererad systemfunktionalitet samt supporterar de funktioner som redan är i drift. Detta är därför en kommunikativ, samverkande roll då support ges såväl internt som externt till partners och kunder. 

I utrullningsprojekten arbetar du i team med implementationer, främst inom Norden med kringländer. Tjänsten kan därför komma att innebära resor, i huvudsak inom Europa.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden omfattar i huvudsak att;

  • Stödja samt utbilda i applikationer och system kopplat till finans till kollegor, partners och kunder
  • Initiera och kravställa förbättringar gällande användningen av befintliga lösningar
  • Implementera och testa nya lösningar
  • Bedöma, analysera och framställa förfrågningar och affärskrav
  • Ständigt förbättra rutiner och processer

Din profil

För att passa i rollen har du tidigare arbetat med processflöden och processutveckling inom affärssystem samt är van att fungera som brygga mellan verksamhet och IT utifrån ett affärsperspektiv. Du har vidare erfarenhet från systemimplementering, integrationer, krav och testning. Du har kunskap inom D365FO och har med fördel även arbetat i Ax2012, Ax2009, Exflow och/eller Medius. Vi ser gärna att du har en utbildning inom IT eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Har du dessutom bakgrund från ett industriföretag anses det extra värdefullt. Vidare är du en duktig kommunikatör både i tal och skrift och behärskar såväl svenska som engelska obehindrat.

Du som person

För att trivas i rollen är du en trygg och pedagogisk kommunikatör som är lyhörd samt öppen för andra personers krav, behov och kunnande. Därför är du också en lagspelare som trivs i samarbete med andra. Vidare har du förmåga att göra rationella bedömningar utifrån relevant information och är således både analytisk samt har en förmåga att se detaljer. Vårt erbjudandeHär erbjuds du en spännande roll på ett framåtlutat, modernt och globalt företag. I denna roll får du påverka och göra skillnad, både individuellt, för bolaget och samhället i stort. Tjänsten förväntas tillsättas snarast möjligt och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Camfil har sitt huvudkontor i centrala Stockholm på Sveavägen. Vi ser helst att du utgår från Stockholm eller från kontoret i Trosa, dock finns möjlighet att arbeta remote i denna tjänst. 

Ansökan

Om du tycker detta låter intressant så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Sara Kölborg, 0704074493 eller sara.kolborg@sharenode.se.

Denna rekrytering till Camfil hanteras av ShareNode

ShareNode är ett modernt konsultföretag med fokus på affärsstödsfunktioner som erbjuder våra kunder tjänster inom fyra områden; nätverk, konsulttjänster, interim och rekrytering. Vårt primära fokus är ekonomi, lön och HR.

Känner du någon som skulle passa för denna tjänst? Dela gärna annonsen med dem. Varmt välkommen med din ansökan!